frn-fotografie » frn-fotografie | portret fotografie, videograaf, fotograaf baby / newborn, gezin / familie, zwangerschapsfotografie, Heemskerk, Beverwijk, Castricum, Uitgeest. e.o. newborn video, trouwvideo, bedrijfsvideo, videografie

Tips voor een geslaagde gezinsfotoshoot

Relax! Het mooiste resultaat krijg je door ongedwongen momentjes, samen wandelen over het strand of lekker stoeien met je kinderen in de duinen, daar gaat het om: speelse, ongedwongen en spontane foto’s. Thuis ben je toch ook niet de hele tijd geforceerd aan het ‘lachen’ of aan het focussen op een camera.. waarom nu dan wel?? Geniet van het moment, samen met je gezin! En wil je kindje even niet op de foto dan is dat helemaal prima! Dan maken we eerst de andere foto’s. Vaak vinden kinderen het dan toch wel even interessant om te komen kijken. Net zoals je kon lezen in mijn vorige blog, houdt in je achterhoofd dat jonge kinderen (1-4 jaar) een eigen willetje hebben, foto’s onder dwang zijn nog nooit gelukt.. soms heeft je kindje gewoon even zijn/haar dag niet, dat kan!


”Probeer je kind(eren) zoveel mogelijk voor te bereiden
op de fotoshoot; wat wordt er van ze verwacht, hoeveel tijd neemt het voor ze in beslag,
wie komt er langs? Kinderen houden van duidelijkheid,
dus probeer dit ook zoveel mogelijk te geven.”Wat trek je aan:
De allerbelangrijkste tip; trek vooral iets aan waar je je prettig in voelt. Kleding waarvan jij vindt dat je er mooi in bent, doen je dat heerlijke gevoel ook uitstralen, en dat zie je terug in de foto’s. Happy feeling = happy photos!

Probeer drukke prints zoveel mogelijk te vermijden. Hele drukke prints leiden enorm af van hetgeen waar het uiteindelijk om gaat in de foto: jullie zelf! Je ogen worden bij een drukke print op bijvoorbeeld een t-shirt automatisch naar dat t-shirt getrokken, en het mooie gezicht erboven valt dan veel minder op. En dat is natuurlijk jammer!

Als je met meerdere personen op de foto gaat, raad ik aan om de kleuren enigszins op elkaar af te stemmen. Probeer dit natuurlijk wel af te stemmen op jullie eigen smaak, dat is wel zo leuk! Je kunt bijvoorbeeld denken aan allemaal pasteltinten dragen, of juist allemaal in verschillende tinten blauw/grijs/roze, gecombineerd met wit of jeans. Je kunt je fantasie de vrije loop laten! Mix en match is het toverwoord, zolang de kleuren bij elkaar passen wordt het een mooi palet.

familiefotografie | familie fotografie | Heemskerk | frn-fotografie | gezin”Geef ze de ruimte om even de kat uit de boom te kijken,
hun nieuwsgierigheid wordt al gauw gewekt als papa en mama wél op de foto willen en plezier hebben.
Focus op jezelf, smile! Have fun!”


De do’s…:
Jullie als ouders weten het best waar je kind(eren) zich prettig bij voelt. Samen spelen op het strand, of liever klimmen in de bomen.. de mogelijkheden qua locaties zijn eindeloos. Een kind laten spelen met zijn/haar favoriete speelgoed staat gerant voor spontane foto’s, neem daarom wat lievelingsspeelgoed mee, altijd handig om achter de hand te houden wil de fotoshoot echt niet vlekkeloos verlopen. Stoepkrijt, een bal of bellenblaas zijn ook altijd leuke elementen om tijdens de fotoshoot bij de hand te hebben.

En de don’ts…:
‘‘Als je nu goed meewerkt krijg je straks een ijsje’’, ‘’Kom op Anna werk nou eens mee, anders ga je meteen naar je kamer!’’. Van dit soort zinloze dreigementen en beloftes wordt niemand blij. Probeer je kind(eren) zoveel mogelijk voor te bereiden op de fotoshoot; wat wordt er van ze verwacht, hoeveel tijd neemt het voor ze in beslag, wie komt er langs? Kinderen houden van duidelijkheid, dus probeer dit ook zoveel mogelijk te geven. Geef ze de ruimte om even de kat uit de boom te kijken, hun nieuwsgierigheid wordt al gauw gewekt als papa en mama wél op de foto willen en plezier hebben. Focus op jezelf, smile! Have fun!

Wil je meer informatie over een familie/gezinsfotoshoot?! Klik dan hier of vul het contactformulier in rechtsboven bij ‘contact’.