frn-fotografie » frn-fotografie | portret fotografie, videograaf, fotograaf baby / newborn, gezin / familie, zwangerschapsfotografie, Heemskerk, Beverwijk, Castricum, Uitgeest. e.o. newborn video, trouwvideo, bedrijfsvideo, videografie

Kledingtips voor een geslaagde fotoshoot

Bij het boeken van een fotoshoot krijg ik regelmatig krijg ik de vraag ”Wat voor kleding adviseer je voor een (gezins)fotoshoot?”. Bij iedere boeking stuur ik informatie mee en ook schreef ik dit blogpost met daarin kort een aantal tips over het hoe en waarom, van een kledingkeuze tijdens een fotoshoot.

Toch kwam het (helaas) nog vaak voor dat deze reeks van tips/adviezen niet voldoende bleken te zijn en er soms klanten op een fotosessie verschenen in een mix van felle (niet bij elkaar passende) kleuren en drukke printen/opdrukken op hun kleding, hartstikke zonde! Want keuze van je kleding heeft een grote invloed op het totaalbeeld van de foto’s en dat is iets waar veel mensen niet bij stil staan.

”Zoals je op mijn website en in mijn portfolio kunt zien, ben ik een groot fan van zachte, pastel-achtige kleuren.”

 

frn-fotografie, familiefotoshoot, gezinsfotografie, kleding, fotoshoot
Zoals ik zei heeft de keuze van kleding dus een grote invloed op het totaalbeeld van de foto’s. En om je daarom een handje op weg te helpen heb ik verschillende kleurenpaletten gemaakt, met de daarbij passende kledingstijlen. Voel je absoluut niet verplicht als je in het dagelijks leven vrijwel nooit een jurkje of rokje draagt dit nu opeens wel te doen voor een fotoshoot, maar trek vooral iets aan waar je je prettig in voelt! Een mooie pantalon of jeans werken altijd goed! Kleding waarvan jij vindt dat je er mooi in bent, doen je dat heerlijke gevoel ook uitstralen, en dat zie je terug in de foto’s. Happy feeling = happy photos!

frn-fotografie, familiefotoshoot, gezinsfotografie, kleding, fotoshoot

Zoals je op mijn website en in mijn portfolio kunt zien, ben ik een groot fan van zachte, pastel-achtige kleuren.
Na jaren fotograferen zijn dit de combinaties die ik het best vind werken voor een mooi geslaagd geheel op de foto’s. Denk aan roze, ivoor, grijs, blauw, jeans, wit en koraal tinten. Neem vooral eens een kijkje in mijn portfolio ter inspiratie! Mix en match is het toverwoord, zolang de kleuren bij elkaar passen wordt het een mooi palet.

”Kleding waarvan jij vindt dat je er mooi in bent, doen je dat heerlijke gevoel ook uitstralen,
en dat zie je terug in de foto’s. Happy feeling = happy photos!”

 

frn-fotografie, familiefotoshoot, gezinsfotografie, kleding, fotoshoot

Kort samengevat: Gebruik deze kleurenpaletten en mijn portfolio als inspiratie voor het creëren van één geheel! Vergeet ook zeker niet om even stil te staan bij de keuze van schoenen en eventuele accessoires/sieraden.

Klik hier voor meer kledinginspiratie voor een zwangerschapsfotoshoot
Klik hier voor meer kledinginspiratie voor een gezin / familiefotoshoot

Mocht je er na het lezen van dit blogpost toch niet helemaal uitkomen, bel of mail mij dan gerust. Ik help je graag een handje opweg!